logo
امروز : پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۲۳:۴۳
[ شناسه خبر : ۴۵۵۶۹ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
کارشناس مدیریت شهری مطرح کرد:

بازآفرینی شهری طلای پنهان اقتصاد

بازآفرینی-شهری-طلای-پنهان-اقتصاد
کارشناس مدیریت شهری گفت: بازآفرینی شهری نه‌تنها راه‌حلی برای نجات بافت‌های فرسوده و بهبود کیفیت زندگی ساکنان است، بلکه به‌عنوان یک موتور محرکه اقتصادی با سودآوری بالا، ایجاد اشتغال گسترده طلای پنهان اقتصاد است.

محسن برجی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ به رابطه بافت فرسوده و بازآفرینی در شهرها و ارتباط آن با اقتصاد اشاره کرد و گفت: در کشور بافت‌های فرسوده شهری که نیاز به بازآفرینی در شهرها دارند، در کل کشور حدود ۱۵۰ هزار هکتار است که به‌طور میانگین و متوسط هر شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر در ایران حدود ۱۰۰ هکتار و به بالا بافت فرسوده دارد.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه مساحت بافت‌های فرسوده‌ای که نیاز به بازآفرینی شهری دارند به کل مساحت شهر حدود ۲۰ درصد است، افزود: حدود ۳۰ درصد از جمعیت شهری که معادل ۲۲ تا ۲۵ میلیون نفر در این بافت‌ها هستند که نیاز است که بازآفرینی شهری در این قسمت‌ها انجام شود.

کارشناس ارشد مدیریت شهری خاطرنشان کرد: در هر هکتار اگر مساحت زمین‌های مسکونی برای ساخت را ۲۰۰ متر در نظر بگیریم و هر قطعه هم به‌صورت چهار طبقه و مساحت هر آپارتمان هم حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ متر در نظر گرفته شود، تقریباً ۱۸۰ واحد مسکونی یا آپارتمانی در هر هکتار با احتساب معابر و مشاعات امکان ساخت وجود دارد.

وی اظهار داشت: اگر یک قطعه زمین در بافت فرسوده ساخته شود درصد سود حاصل از افزایش ارزش دارایی این در تمام شهرهای ایران به‌طور متوسط و عادی حداقل ۳۵ درصد خواهد بود و ارزش هر هکتار املاک بازآفرینی شده بر اساس معیارهای گفته شده در شهرهای کوچک هم بیش از یک هزار میلیارد تومان ارزش دارد و این کم‌ترین رقم است‌.

برجی خاطرنشان کرد: براساس مطالعات انجام شده به ازای هر ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نوسازی شهری حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌شود و در هر هکتار حداقل یک هزار نفر فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم را می‌توانند داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه بازآفرینی بافت‌های فرسوده با تأثیر بلندمدت خود منجر به رونق اقتصادی مناطق، افزایش ارزش املاک، بهبود کیفیت زندگی ساکنان و جذب سرمایه‌گذاری جدید می‌شود، تصریح کرد: به‌طور متوسط در شهرهایی که جمعیت آن حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر است، گردش اقتصادی، مالی یا ارزش دارایی بازآفرینی شده در دو سال این شهر حداقل ۵۰ برابر جمع کل بودجه دو ساله شهرداری آن شهر خواهد بود.

کارشناس ارشد مدیریت شهری با توضیح اینکه راهکارهایی هم وجود دارد که سود حاصل از افزایش ارزش دارایی‌ها در شهرها از ۳۵ درصد به ۱۰۰ درصد هم افزایش پیدا کند، متذکر شد: این موضوع به شرط برنامه‌ریزی دقیق، مشارکت مردم، علمی بودن برنامه، رفع ابهام‌ها در مسئله بازآفرینی قابل انجام خواهد بود.

وی به راهکار عملی برای ایجاد ارزش افزوده بیش‌تر در بافت‌های فرسوده که نیاز به بازآفرینی دارند اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد سود حاصل از افزایش دارایی‌ها به بالاتر از ۳۵ درصد تا ۱۰۰ درصد می‌توانیم انجام دهیم که نیازمند بازآفرینی هوشمند و با تدبیر است، اولین کاری که باید انجام دهیم مکان و نقطه‌ای است که برای بازآفرینی انتخاب می‌کنیم، این مکان باید دسترسی خوب، قیمت زمین پایین بوده و قیمت رشد نکرده باشد، مردم محله حاضر به همکاری باشند و ظرفیت ایجاد ارزش افزوده در آن منطقه وجود داشته باشد.

برجی به ویژگی‌های دیگر مکان منتخب برای بازآفرینی اشاره کرد و یادآور شد: باید تراکم‌های تشویقی و خوب از مدیریت شهری به این نقطه اختصاص پیدا کرده باشد و طراحی خاص و باکیفیت اما کم‌هزینه یعنی طراحی هوشمند، نمای خاص با هزینه مناسب و مصالح بادوام و اقتصادی و زیبا باید در نظر گرفته شود و یکی از کارهای بسیار مهم این است که ما باید برند را بفروشیم نه آپارتمان را، یعنی فروش برند باید اتفاق بیفتد.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر